وبسایت اختصاصی علی بابایی

وبسایت اختصاصی علی بابایی

ما با سیاست (به معنای امروزی )کاری نداریم .مبنای ما حق است
وبسایت اختصاصی علی بابایی

وبسایت اختصاصی علی بابایی

ما با سیاست (به معنای امروزی )کاری نداریم .مبنای ما حق است

مشکلات آزمون ورودی رشته معماری

بسم الله الرحمن الرحیم 

 

بنابر رویکرد پایگاه بر شفاف سازی در کلیه امر ، پورتال کیاپی اقدام به انتشار مطلب زیر کرده که توسط یکی از مراجعه کنندگان پایگاه برای ما ارسال شده است . 

 

لازم به ذکر است پایگاه هیچ گونه مسئولیتی را در این خصوص قبول نکرده و انتشار این مطلب تنها و تنها در جهت شفاف سازی می باشد. 

 

«حکایت تکراری برگزاری آزمون ورود به حرفه مهندسان در رشته معماری در سطح غیراستاندارد،
اعلام نتایج غیرمنتظره و عدم پاسخگویی مسئولان مربوطه در برابر خیل اعتراض داوطلبان

نتایج آزمون ورود به حرفه مهندسان در بخش طراحی رشته معماری برگزارشده در اسفندماه 91 بعد از ارائه توجیهات مختلف توسط دفتر مقررات ملی ساختمان(از قبیل تعداد زیاد داوطلبان، جابجایی در ساختمان مرکز آزمون به منظور حفاظت از برگههای آزمون¬داوطلبان رشته معماری در گرایش طراحی) بالاخره در روز 6 شهریور اعلام شد. اما نتایج این آزمون حتی بیش از نتایج آزمون سال 90 و شهریور 91 همه داوطلبان را متعجب کرد. برخی از موارد قابل بحث و عجیب به شرح زیر است:
1- آمار بسیار پایین قبولی ( در برخی استان ها تعداد قبول شدگان از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است ). که تعدادی از مسئولین پایین آوردن ظرفیت قبولی به کمتر از 5 درصد را عنوان نموده اند که اگر این باشد پس قرار دادن حدنصاب منطقی نیست.حدنصاب یعنی اینکه تمامی کسانیکه بتوانند نمراتی بالاتر از سطح تعیین شده را کسب کنند قبول هستند و ربطی به ظرفیت ندارد و اگر اینچنین است که از هزاران داوطلبی که بعداز چند سال پس از فارغ التحصیلی اجازه شرکت در این آزمون را پیدا کرده اند، تنها درصد اندک و بسیار پایینی صلاحیت قبولی را دارند، پس به نوعی در حقیقت نظام آموزشی و سازمان نظام مهندسی دارای عملکرد بسیار ضعیف می باشد که مهندسینی که وارد بازارکار شده اند و بعضی از آنها خود دفاتر فنی و مهندسی دارند و نقشه های طراحی شده توسط آنها از فیلد کمیسیون نظام مهندسی و شهرداری عبور می کند ولی هیچ کدام صلاحیت طراحی و قبولی را ندارند.

2- نمره کسب شده عده کثیری از داوطلبان یک از پنجاه اعلام شده است.
3-نمره داوطلبان کمی هم که در این آزمون قبول شدهاند اکثرا بیست و پنج از پنجاه بوده که حداقل نمره برای قبولی اعلام شده است.
4-کاهش قابل توجه نمره اکتسابی داوطلبانی که در آزمونهای قبلی نیز شرکت کرده و از تسلط خوبی برخوردار بوده اند و تنها چهار نمره و یا کمتر حتی یک نمره اختلاف تا حدنصاب داشته اند.

5-وجود اخبار غیررسمی از دفتر مقررات ملی ساختمان مبنی بر گمشدن پاسخنامههای امتحانی طی جابجایی ساختمان دفتر مقررات ملی ساختمان که با توجه به این نتایج احتمال صحت این خبر نیز قوت گرفت.

نحوه برگزاری و سوالات خود آزمون نیز ابهامات بسیاری در سال های اخیر داشته بعنوان نمونه می¬توان به اشکال در مقیاس زمین در آزمون آذرماه سال 90 که در سرجلسه با لاک گیری توسط داوطلبا ن اصلاح شد و مدت زمان برگزاری ازمون از 8 ساعت طاقت فرسا به 11 ساعت تبدیل نمود، اشاره کرد و نمونه دیگر آزمون شهریور91 که نحوه سوال و خواسته های طراح در مورد تأمین پارکینگها منطقی نبود. همچنین محل برگزاری آزمون در سال های اخیر اکثرا در فضاهایی غیر از آتلیه بوده که حتی میز سالم هم نداشته بعنوان نمونه امسال دراستان بوشهر حوزه خانمها در کتابخانه فاقد میز طراحی و در خود تهران نیز بعضی حوزه ها در کلاس درس با میزهای معمولی بوده است که اعتراضات صورت گرفته چه در حین برگزاری آزمون و چه بعد از آن نتیجه¬ای در بر نداشته است .
حال بعد از گذراندن آزمون با این شکل برگزاری وتاخیرهای مکرر در اعلام نتایج ،انتشار نتایج موج گسترده ای از اعتراضات داوطلبان را بدنبال داشته که متاسفانه هیچ گونه جواب و توضیح مشخصی در خصوص ابهامات کلی ازطرف مسئولان ذیربط چه در دفتر مقررات ملی ساختمان وچه در سازمان سنجش ارائه نگردیده است . با توجه به وجود ابهامات کلی در این آزمون اکتفا کردن به بررسی اعتراضات دواطلبان که بصورت شخصی و کتبا به سازمان سنجش ارسال نموده¬اند نمی تواند در برگیرنده بررسی جامع وضعیت موجود باشد و این موضوع می بایست با عزم جدی تر توسط مسئولان ذیربط در دفتر مقررات ملی ساختمان ، سازمان سنجش و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور پیگیری شود.
با توجه به امکان سلیقه ای برخورد کردن مصححین در بررسی پلان ها پیشنهاد می¬شود از مصححین دیگری در بررسی اعتراضات استفاده شود( هر چند که دادن نمره 1 از 50 به تعداد کثیری از داوطلبان که پلان، نما، برش و تمام موارد خواسته شده را هر چقدر هم ضعیف ترسیم نموده¬ اند به شدت غیر منطقی است ونمی¬تواند ناشی از برخورد سلیقه¬ای باشد). همچنین پیشنهاد می¬شود پس بررسی جامع ابهامات و اعتراضات و اطلاع رسانی جامع توسط مسئولین ذیربط، با توجه به روند اتفاق افتاده در برگزاری ، تصحیح و اعلام نتایج آزمون با برگزاری دوره های آموزشی جبرانی نسبت به کسری نمره داوطلبانی که حداقل 75 درصد نمره قبولی ( 75/18 ) را کسب نموده¬اند موافقت شود تا شاید با اقداماتی این چنینی ضمن باز گرداندن اعتماد به جامعه مهندسین معمار( که تعداد قابل توجهی از آنها هم اکنون نیز در بسیاری از دفاتر فنی و مهندسی مشغول بکار هستند و نقشه طراحی شده توسط ایشان در کمیسیون های نظام مهندسی و شهرداری بر طبق مقرارت ملی ساختمان و تمامی ضوابط فنی جاری تایید می-شود ) شاهد ارتقای جایگاه هویت ایرانی اسلامی و زیباشناختی در حوزه طراحی مجتمع های مسکونی و منظر شهری باشیم.
جمعی از مهندسین معمار کشور ایران اسلامی عزیز
 » 
در صورت پیگیری و اشتباه بودن مطلب فوق از وبسایت حذف خواهد شد.


 این حق را برای مسئولین مربوطه قائلیم تا به این موضوع پاسخ داده  و در وبسایت درج خواهد شد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد